Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas vīriešu volejbola izlase 2. maijā sāks gatavošanos Eiropas līgas sacensībām, un valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls uz pirmo treniņnometni uzaicinājis 15 volejbolistus, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Pēc nedēļas sāksies Latvijas vīriešu izlases treniņnometne, lai pēc 11 gadu pārtraukuma atgrieztos Eiropas līgas sacensībās. Ne visi trenera nolūkotie spēlētāji varēs piedalīties pavasara treniņos, taču Eiropas līgas sacensības komandā tiek uztvertas kā pārbaudes turnīrs, lai labāk sagatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm augustā.

"Pirmajā treniņnometnē mums ir iespējas uzaicināt 14–15 spēlētājus. Tāpēc bija jāizvēlas," savu izvēli pirms Eiropas Sudraba līgas mačiem skaidro izlases galvenais treneris Avo Kēls. "Diemžēl visi spēlētāji, ko gribēju redzēt izlasē, nebūs. Zigurdam Adamovičam ir jāveic pleca operācija, bet Vladislavam Blumbergam jābeidz ģimnāzija. Abi iemesli ir svarīgi."

"Ilgi runājām pa telefonu arī ar Hermanu Egleskalnu. Ceru, ka viņš iekļūs Francijas čempionāta finālā, kaut arī pirmajā spēlē savās mājās uzvarēts tika tikai piecos setos. Fināls notiks 5. maijā. Tas nozīmē, ka treniņnometnes sākumā Hermans būs saistīts ar klubu, jo viņam vēl būs jānokārto formalitātes un jāapmeklē pēcsezonas pasākumi ar sponsoriem. Ātrāk par 15. maiju Latvijā viņš nebūs. Turklāt viņam ir problēmas ar muguru. Kad viņš ieradīsies, izrunāsimies. Daudz kas būs atkarīgs no tā, vai mēs iekļūsim Eiropas līgas finālčetriniekā. Tad vēl runāsim, bet jūlijā viņš būs izlasē. Diagonālā uzbrucēja postenī mums spēlēs Edvarts Buivids un Reinis Pekmans," turpināja treneris.

Cik bija iespējams, Kēls sekojis līdzi izlases leģionāriem un viņu spēlēm, jo puišu sniegumu "Credit24" meistarlīgā varēja vērot klātienē. Avo gan vēl priekšā spēles "Credit24" meistarlīgas Igaunijas čempionātā par 3. vietu. Sērija sākas 3. maijā. "Abas finālsērijas Igaunijā tik vēlu ir tāpēc, ka aprīļa beigās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs ir U-20 izlašu jauniešiem. Un komandās, kas cīnīsies par 1.-4. vietu Igaunijā, tādu jauniešu ir daudz. Spēles Igaunijā būs ik pēc dienas. Un šādā grafikā varēšu ierasties arī Latvijā. Klubā tikmēr būs vieglāki treniņi, kuros uzsvars tiks likts uz servi un tās uzņemšanu. Pirmajās trijās dienās izlases treniņos vairāk būs fiziskās sagatavotības vingrinājumi, kur mana klātbūtne nav tik nepieciešama. 2. maijā noteikti būšu Rīgā, bet, cik ātri varēšu visu uzmanību veltīt izlasei, būs atkarīgs no sērijas garuma Igaunijā – vai tās būs trīs vai piecas spēles. Borisam Kolčinam pēdējā spēle Krievijas čempionātā bronzas sērijā var būt 27. aprīlī. Varbūt vēl sarunas arī par komandas vadīšanu nākamsezon. Tomēr pirmajās dienās pilnīgi pietiks ar fiziskās sagatavotības treneri un Gunti Ataru," sarežģīto situāciju skaidroja Kēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!